Yakuplu Mah. Hürriyet Bulv. No:1D Skyport Gülyapı Binası - Beylikdüzü /İstanbul
0850 303 74 74
endefr

Diş Çekimi Nedir? Diş Çekimi Nasıl Yapılır?

Diş çekimi, bir ya da daha fazla dişte meydana gelen herhangi bir nedenden dolayı çekilmesine verilen isimdir. Bu ufak çaplı operasyon genellikle uzman diş hekimleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Diş çekimi genellikle dolgu tedavisi, kanal tedavisi gibi tedavi yöntemleriyle iyileştirilemeyecek çürük dişler için uygulanmaktadır. Ayrıca diş çekimi bazı ağız ve diş rahatsızlıklarında da gerçekleştirilebilir.

Tarih14 April 2021 12:34

Diş çekimi, uzman diş hekimi ya da ağız cerrahı uzmanı tarafından lokal anestezi ya da çeşitli sedasyon uygulamaları altında gerçekleştirilen bir tedavi yöntemidir. Uzman hekimler diş çekimi ayakta ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirler. Diş çekimi esnasında, hasta ya da çeşitli problemleri olan dişin çene kemiğindeki soket yuvasından çıkarılması gerçekleştirilir.

Diş Çekimi Neden Yapılır?

Diş çekimi nedir

İnsanlar çene yapısı üzerine sıralanmış olan dişlerinin bazıları çeşitli nedenlerden dolayı çektirmek zorunda kalabilir. Süt dişler zamanla düştükten sonra kalıcı dişler yerini alır ve ömür boyu çene yapısı üzerinde kalabilir. Ancak çeşitli ağız ve diş rahatsızlıkları dişlerin çekilmesine yol açabilir. Ayrıca çene yapısı sığmayan dişlerinde çekilmesi gerekebilir. Ortodonti tedavileri için çene yapısına sığmayan ya da dizilimi etkileyen dişlerin çekimi gerçekleştirilebilir. 20 yaş dişleri rahatsızlıklara yol açıyorsa ya da komşu dişlerine zarar vermeye başladıysa bu dişlerinde çekimi gerçekleştirilebilir.

Diş Çekimi Ücreti Ne Kadar?

Diş çekimi fiyatları, çekilecek olan dişin durumu, diş etlerine verdiği zarar ve diğer uygulanacak prosedürler dikkate alınarak hesaplanmaktadır. Bu nedenle diş çekimi ücreti kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Ancak ortalama olarak tek diş çekimi fiyatı 100 – 300 ₺ arasında değişiklik göstermektedir.

Diş Çekimi Sonrası İyileşme Süreci Nasıl Gerçekleşir?

diş çekimi nasıl yapılırDiş çekimi sonrası iyileşme süreci her hastada farklı gerçekleşebilir. Diş çekimi sonrası ağrı ve diğer rahatsızlıkların iyileşmesi genellikle bir ya da iki günde gerçekleşir. Ancak bu durum diş çekimi sırasında karşılaşılan komplikasyonlara göre daha da uzayabilir. Bu süre içerisinde ortaya çıkan ağrı ve sızı en aza seviyeye indirmek için ve iyileşmeyi hızlandırabilmek için bazı uygulamalar mevcuttur. Bu uygulamalar şu şekilde özetlenebilir.

  • Uzman hekimlerin tedavi sonrası kullanmanızı tavsiye ettiği reçeteli ilaçları kullanmak iyileşme sürecinde en etkili olan etkendir.
  • Diş hekiminin diş çekimi sonrasında yerleştireceği gazlı bezi belirli süre boyunca sıkı bir şekilde ısırmalısınız. Bu şekilde çektirdiğiniz dişin olduğu bölgede pıhtı oluşumunu enleyebilirsiniz. Diş çekildikten sonra 3-4 saat boyunca gazlı bezi o bölgeye bastırmanız sizin için iyi olacaktır.
  • Diş çekimi sonrası o bölgede şişmeler meydana gelebilir. Bu şişmeleri önlemek için bölgeye buz kompresi uygulayabilirsiniz.
  • Dişlerinizi fırçalayacaksanız ya da diş ipi kullanacaksanız çektirdiğiniz dişin olduğu bölgeyi atlamanız sizin için daha iyi olacaktır.
  • Diş çekimi sonrası ağrı anestezi etkisi geçtikten sonra oluşabilir. Diş çekimi sonrasında hafif ağrı, şişkinlik ve kanama oluşması normaldir.
  • Diş çekimi sonrası sigara kullanımından kaçınmalısınız.
  • Diş çekiminden 4 saatten fazla süre geçtiğinde şiddetli ağrı, kanama ve ateş ve titremi gibi sorunlar karşı karşıya kalırsanız diş hekiminizi başvurmanızı tavsiye ederiz.

diş çekimi fiyatıDiş çekimi sonrasında çektirdiğiniz dişin ortaya çıkardığı hasarların tamamen iyileşmesi 1-2 hafta içerisinde iyileşmektedir. Bu süre içerisinde çektirdiğiniz dişin oluşturduğu boşlukta kemik ve diş eti dokusunda büyümeler meydana gelebilir. Buna ek olarak bu boşluklar zamanla, diş eksikliğinden kaynaklanan sorunlar ortaya çıkabilir. Bu sorunların oluşumunu engellemek için uzman diş hekimlerine başvurarak implant tedavisi, sabit köprü ve takma diş tedavisi için yardım alabilirisiniz.

5/5 - (1 vote)
Comments

No comments yet. You can be the first filling the form below.

Make a Comment

Hemen Arayın

0850 303 74 74

Bilgi Alın

×

    Bilgi Al

    Bilgi Alın

    Whatsapp

    Whatsapp