Yakuplu Mah. Hürriyet Bulv. No:1D Skyport Gülyapı Binası - Beylikdüzü /İstanbul
0850 303 74 74
endefr

Diş Eti Bakımı Nasıl Yapılır?

Ağız, diş ve diş etlerinizde oluşan bakteriler ne kadar uzun süre diş etlerinizde kalırsa diş eti hastalıklarına yakalanmanız da o derece artacaktır. Bu nedenle diş, diş eti bakımı düzenli olarak yapılmalıdır. Diş eti bakımı için sadece dişlerinizi düzenli olarak fırçalamak yeterli olmayacaktır. Dişlerinizi fırçalamanın yanı sıra diğer bakımları ve diş hekimlerinden yardım almanız gerekmektedir.

Tarih2 July 2021 12:42

Diş etlerinde meydana gelen şişmeler, kızarmalar ve iltihaplanmalar gibi çeşitli sorunların oluşumunu önlemek için yapılması gereken en önemli adımlardan bir tanesi diş eti bakımı ve temizliğidir. Eğer diş eti temizliğinizi ve bakımınızı düzenli olarak gerçekleştirmediğinizde diş etlerinde çeşitli problemler ortaya çıkabilir ve ilerleyen süreçlerde diş kaybı gibi ciddi sorunlara yol açabilir.

Diş Eti Bakımı İçin Doğru Yöntemler

Diş etlerinde meydana çıkabilecek sorunları önleyebileceğiniz, ağız ve diş hijyeni için en önemli adımlardan biri olan diş eti bakımı için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

Diş eti

Dişler fırçalarken diş etleri de fırçalanmalıdır

Ağız ve diş hijyeniniz için dişlerinizi fırçalarken diş etlerini fırçalamayı unutmamalısınız. Ancak diş etlerinizi fırçalarken, diş etlerinize herhangi bir zarar vermemek için daha hassas davranmalısınız. Diş fırçasını hafif bir baskıyla ve yavaş hareketlerle diş etlerinizi fırçalayabilirsiniz.

Diş İpi Kullanmalısınız

Diş ipi sayesinde, dişler arasına yerleşen ve asit üreten bakterilerin, diş ve diş eti arasına yerleşen yemek parçacıklarının temizlenmesinde kullanılan en iyi yöntemlerden bir tanesidir. Bu bakterilerin ve yemek parçacıklarının temizlenmesi için diş ipini her bir dişin arasına tek tek yerleştirerek temizliğini gerçekleştirebilirsiniz. Ancak diş ipi kullanacaksanız, diş ipinin nasıl kullanılması gerektiği hakkındaki bilgileri edinmenizi tavsiye ederiz.

Diş eti bakımı

Gargara kullanmalısınız

Diş ve diş eti bakımı için gargaralar oldukça önemlidir. Diş eti hastalıklarını önlemek için ya da var olan diş eti hastalıklarınızı iyileştirebilmek için çeşitli gargaraları kullanabilirsiniz. Gargaralar sayesinde ağız kokusu, ağız yaraları, pamukçuk gibi diğer ağız ve diş sağlığı rahatsızlıklarınızın iyileşmesine de yardımcı olabilirsiniz.

Düzenli olarak diş hekimlerine kontrole gitmelisiniz

Ağız ve diş sağlığınız için diş hekiminizi düzenli olarak kontrollere gitmelisiniz. Çünkü siz ağız ve diş sağlığınızda bir problem olmadığını düşünebilirsiniz. Ayrıca dişlerinizin ya da diş etlerinizin görünümde hiçbir sıkıntı olmayabilir. Ancak sizlerin fark edemeyeceği ve herhangi bir belirti göstermeyen ağız ve diş rahatsızlıkları ortaya çıkabilir. Bu sorunların erken tespit edilmesi ve ciddi problemlere yol açmadan tedavi edilmesi oldukça önemlidir. Bunun yolu da yılda en az iki sefer olmak koşuluyla uzman diş hekimlerine kontrollere gitmekten geçmektedir.

Kullandığınız ilaçların yan etkilerine dikkat etmelisiniz

Diş eti güçlendirme

Sürekli olarak kullandığınız ilaçlar yan eti olarak diş etlerinde iltihaplanmalara yol açabilir. Bazı ilaçların yan etkileri kısmında diş eti iltihabı, diş ağrısı gibi ağız ve diş hastalıkları yer almaktadır. Bu tür ilaçları kullanıyorsanız diş hekiminizin ya da diğer hastalığınızın uzman hekimine bu sorunları anlatarak başka bir ilaç ya da başka tedavi yöntemlerine geçebilirsiniz. Ağız ve diş eti bakımı için kullanmış olduğunuz diş fırçası, diş ipi ve gargaralarda diş etlerinizi hasarlar verebilir. Diş eti bakımını gerçekleştirirken diş etlerinizi zarar verip vermediğinizi de diş hekimlerini kontrol ettirebilirsiniz.

Diş eti rahatsızlıklarınızın kaynağını tedavi ettirmelisiniz

Diş eti bakımı sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için diş ve diş etlerinin de sağlıklı olması gereklidir. Aksi takdirde siz ne kadar diş eti bakımınızı yapsanız da sağlıklı diş etlerine kavuşamayabilirsiniz. Bu nedenle diş etlerinizde herhangi bir rahatsızlıklı varsa bu rahatsızlığın sebebinin bulunması ve tedavi edilmesi için diş hekimlerine başvurabilirsiniz.

 

5/5 - (1 vote)
Comments

No comments yet. You can be the first filling the form below.

Make a Comment

Hemen Arayın

0850 303 74 74

Bilgi Alın

×

    Bilgi Al

    Bilgi Alın

    Whatsapp

    Whatsapp