Yakuplu Mah. Hürriyet Bulv. No:1D Skyport Gülyapı Binası - Beylikdüzü /İstanbul
0850 303 74 74
endefr

Diş Eti Estetiği

Tarih18 May 2020 14:28

Diş Eti Estetiği

İnsanın gerek sosyal yaşantısında gerek ise aynada kendine karşı öz güvenle bakabilmesi için iyi bir gülümsemeye sahip olması şarttır. Gösterişli ve Zirkonyum diş avantajları nelerdir?sağlıklı bir gülüş için ağız bir bütün olarak kendini sergileyebilmelidir. Yani dişlerin estetik düzeni ne kadar önemliyse diş etleri de bu denklemde bir o kadar önem taşımaktadır. Diş eti estetiği, diş etinde sık sık rastlanan bazı problemlerin çözümlenmesi ve dolaylı olarak daha sağlıklı bir gülümsemeye kavuşmak anlamına gelmektedir.

Diş etleri; zaman içerisinde doğal olarak veya dış etmenlerin etkisiyle aniden sağlıklı yapısını kaybedebilir. Bu form bozuklukları kimi zaman dişlerin gereğinden fazla açığa çıkmasına kimi zamansa bizzat dişlerin yerinden oynamasına sebep olabilmektedir. Ancak sonuç itibariyle hastayı estetik olmayan bir diş ve diş eti formasyonuyla bırakır.

 

         Hangi Durumlarda Diş Eti Estetiği Uygulanabilir?

    En sık rastlanan diş eti hastalığı diş eti çekilmesidir. Diş eti çekilmesi diş etinin çeşitli sebeplerden ötürü damak yönünde bir gerilemeye maruz kalması ve bunun bir sonucu olarak dişin normal şartlarda gömülü olması gereken bölümlerinin açığa çıkması anlamına gelmektedir. Bu hem fonksiyonel olarak sağlıksız bir durumdur, hem de estetik olarak hoş bir görüntü meydana getirmez. Çözümü ise diş eti estetiği ile mümkündür.

Diş eti estetiğininde bir parçası olan Gülüş estetiği hakkında daha fazla bilgiyi bu yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Bir diğer diş eti hastalığı ise diş etinin asimetrik bir duruş sergilemesidir. Yani dişlerin her birinin farklı şekillerde ortaya çıkması ve göze güzel görünmeyen bir sonuç elde edilmesidir. Bu rahatsızlığın tedavisi hastadan hastaya değişmekle beraber genellikle 1 veya 2 seansta tamamlanabilmektedir.

Diş eti estetiğini gerekli kılabilecek bir başka rahatsızlık ise diş etinin renginde ve dokusunda meydana gelen bozulmalardır. Diş eti normal şartlarda açık pembe bir renkte ve portakal kabuğuna benzeyen hafif gözenekli bir yapıda olmalıdır. Bu renk zaman içerisinde dış etkenlerin veya genetik faktörlerin etkisiyle kırmızıya veya daha koyu bir renge dönüşebilir. Bu da hem genel ağız sağlığının bozuk olduğunu işaret eder hem de estetik açıdan hoş olmayan bir tablo sergiler. Tedavisi ise tıpkı diğer rahatsızlıklarda bahsettiğimiz gibi diş eti estetiği ile mümkündür.

4.8/5 - (5 votes)
Comments

No comments yet. You can be the first filling the form below.

Make a Comment

Hemen Arayın

0850 303 74 74

Bilgi Alın

×

    Bilgi Al

    Bilgi Alın

    Whatsapp

    Whatsapp