Yakuplu Mah. Hürriyet Bulv. No:1D Skyport Gülyapı Binası - Beylikdüzü /İstanbul
0850 303 74 74
endefr

Bebeklerde Diş Kaşıntısı

Bebekler süt dişlerini çıkartırken diş kaşıntısı problemleriyle karşı karşıya kalırlar. Bebeklerde diş kaşıntısı, bebeklerin huysuzlaşmasına ve sıkıntı zamanlar geçirmesine neden olur. Bu nedenle bebeğinizde diş kaşıntısı mevcutsa sizlere makalemizde bu durumu en kısa süre ve rahat bir şekilde atlatmanıza yardımcı olacak bilgiler vermeye çalışacağız.

Tarih10 July 2024 13:03

Bebekler diş çıkarmaya başladığında huzursuz ve sıkıntılı bir süreç geçirirler. Bu zamanda bebeklerin diş etleri ve çıkan dişlerde kaşıntılar oluşur ve bebekler huysuzlaşır. Bu durumda hem bebeğin hem de ebeveynlerin sıkıntılı bir süreç geçirmesine yol açar. Sıkıntılı ve sancılı bu sürecin atlatılabilmesi için çocuğunuza yardımcı olabilirsiniz. Bebeklerde diş kaşıntısı sonucunda ortaya çıkan huzursuzluk, ağrı, acı gibi çeşitli durumları önleyebilmek için birçok farklı yönteme başvurabilirsiniz. Bu yöntemlerin neler olduğuna makalemizin devamından ulaşabilirsiniz.

Bebeklerin İlk Dişleri Ne Zaman Çıkmaya Başlar?

Genellikle bebekler ilk dişlerini 4 ila 7 aylıkken çıkarmaya başlarlar. Ancak bu süreçler bebeğin gelişimine ve genetik etkenlerine göre değişiklik gösterebilir. İlk dişlerin çıkma süreci değişiklik gösterse bile genellikle bebekler 3 yaşına kadar ilk dişlerinin tamamını çıkarmış olurlar.

Bebekler diş çıkarmaya başladığında ellerini genellikle ağızlarına götürerek kaşımaya benzer hareketler gösterirler. Çünkü ilk dişler çıkarken bebeklerde diş kaşıntısı meydana gelir. Ayrıca ilk dişler çıkarken salya akıntısı, huysuzluk, ateş yükselmesi, sürekli ağlama gibi durumlara da yol açabilir.

Bebekler ilk olarak genellikle alt çenede iki çıkarırlar. Daha sonra üsteki dört ön diş çıkabilir. Ancak bu durum değişikliklerde gösterebilir. İlk dişler çıkmaya başladığında bebeğinizin ağız ve diş bakımını gerçekleştirmelisiniz. Bunun için temiz nemli bir bez ile bebeklerinizin dişlerini ve diş etlerini silebilirsiniz. Bu şekilde diğer çıkacak dişlerin oluşturduğu kaşıntı hissini de bir nebze olsun dindirebilirsiniz. Bebekleriniz 18 aylık olmasına rağmen henüz herhangi bir diş çıkarmadıysa ya da diş çıkarma belirtisi göstermediyse diş hekimlerine ya da bebeğinizin uzman doktoruna danışarak bilgi almanızı öneririz.

Bebeklerde Diş Kaşıyıcı Ne Zaman Kullanılmalıdır?

Bebeklerde diş kaşıntısı sıkıntılı bir süreç olduğu için ebeveynler genellikle diş kaşıyıcılara başvurmaktadırlar. Dişlik olarak da adlandırılan diş kaşıyıcı, bebeklerde ilk dişler çıkmaya başladığında yani 4 ila 7 aylıkken kullanılmaktadır. Bebekler diş kaşıyıcısı kullanıldığında bebeklerin kaşınma hissi dindirilmekte ve bebeğin daha huzurlu ve sağlıklı şekilde dişlerine çıkarmasına yardımcı olabilir. Ancak kullanacağınız diş kaşıyıcılarının uzman diş hekimleri tavsiyesi doğrultusunda seçilmesi gerekmektedir. Çünkü plastik ya da çeşitli maddeler içeren diş kaşıyıcıları bebeklerin hem diş sağlığını hem de genel sağlığını tehlikeye sokabilir.

Bebeklerdeki Diş Kaşıntısı Nasıl Yardımcı Olunur?

Bebeklerde diş kaşıntısı oldukça sıkıntılı bir süreçtir. Hem bebeğin hem de anne babanın sıkıntılı ve huzursuz bir süreç geçirmesine yol açmaktadır. Bebeklere bu dönemde yardımcı olmak hem sizlerin hem de bebeğinizin daha huzurlu zaman geçirmesine yardımcı olacaktır. Aşağıda sıralanan adımları uygulayarak bebeklerinizin ilk dişlerini çıkarmasında daha huzurlu zaman geçirmesine ve dişlerinin sağlıklı bir şekilde çıkmasına yardımcı olabilirsiniz.

  • Bebeklerdeki diş kaşıntısının ortaya çıkmasını ve kaşıntı sonucunda ortaya çıkacak sorunları önlemek için diş çıkarma jelleri kullanılabilir. Şekersiz diş çıkarma jelleri kullanarak bebeğinizin hem kaşıntı sorunu hem de diş ağrılarını hafifletebilirsiniz.
  • Diş etlerini temiz ve nemli bir bez ile silebilirsiniz. Bu şekilde bebeğinizin diş etleri daha temiz olacağı için kaşıntı hisse bir nebze de olsun dinecektir.
  • Bebeklerinizi soğuk yoğurt ve meyve püreleri yedirtebilirsiniz. Bu şekilde dişlerin ve diş etlerin soğuk sayesinde uyuşturulmasına ve diş kaşıntısının ortadan kalkmasına yardımcı olabilirsiniz.
Rate this post
Comments

No comments yet. You can be the first filling the form below.

Make a Comment

Hemen Arayın

0850 303 74 74

Bilgi Alın

×

    Bilgi Al

    Bilgi Alın

    Whatsapp

    Whatsapp