İmplant tedavileri genellikle diş etlerinin kesilmesi sonucunda implantların çene kemiğine yerleştirilmesi ve daha sonra diş etlerinin dikilmesi ile tamamlanır. Ancak dikişsiz implant tedavisinde hiçbir şekilde diş etlerine kesik atılmadan implantlar çene kemiğine yerleştirilir. Bu yöntem sayesinde implant tedavisinin süresi kısalır ve ortaya çıkabilecek ev enfeksiyon gibi durumların önüne geçilmiş olur.
Dikişsiz implant, vidaların takılacağı bölgenin diş etinde hiçbir şekilde kesim işlemi uygulanmadan ve çene kemiğini görünür hale getirmeden kapalı olarak çeşitli tekniklerle gerçekleştirilen tedavidir. İmplant tedavisinde iki aşama vardır Bunlardan birincisi, implanttın çene kemiğine yerleştirilmesidir. Vidanın çene kemiğine tamamen oturması, kaynaşması ve işlem gören diş etlerinin iyileşmesi için belli bir süre beklenmesi gerekir. İkinci aşamada yerleştirilen vidanın üzerine seramik ya da porselenden üretilen işler sabitlenerek tedavi tamamlanır. Dikişsiz implant tedavisinde ise hem implant hem de destek diş aynı seansta çene kemiğine yerleştirilerek tedavi süreci tamamlanır. Bu tedavi normal implant tedavisinde göre daha hızlı gerçekleştirildiği için ve Tedavi sonrasında oluşabilecek komplikasyonları ortadan kaldırdığı için günümüzde sıklıkla başvurulan bir tedavi yöntemi olmuştur.
Dikişsiz İmplant Avantajları ve Dezavantajları
Dikişsiz İmplant tedavisi geleneksel implant tedavisine göre birçok farklı avantaja sahip olsa da çeşitli dezavantajları da vardır.
Dikişsiz İmplant Avantajları
Dikişsiz implant avantaları şunlardır.
- Geleneksel implant yöntemine göre daha hızlı bir şekilde sonuçlanmaktadır
- İmplant vidalarının çene kemiğini yerleştirmesi daha kolay ve daha isabetli şekilde yapılmaktadır.
- Geleneksel implant yönteminden sonra ortaya çıkabilecek olan kanama şişme gibi çeşitli enfeksiyonları ortaya çıkma olasılığını oldukça düşürmektedir.
- Bu tedavide kullanılacak olan implantlar daha estetik olduğu için kişiye fonksiyonel ve estetik açıdan bir artı sağlamaktadır.
Dikişsiz İmplant Dezavantajları
Dikişsiz implant dezavantajları şunlardır.
- Dikişsiz implant tedavisinden yararlanmak isteyen bireyin sağlam bir çene kemiği yapısına sahip olması gerekir. Aksi takdirde bu tedavi uygulanamaz.
- Diğer implant tedavisine göre bu tedavinin ücreti oldukça fazladır
- Dikişsiz implanttı uygulayacak olan diş hekiminin tecrübesi ve bilgi birikimi oldukça önemlidir. Çünkü tedavinin bir şekilde tamamlanması için planlama süreci ve uygulama sürecinde hiçbir sorun ortaya çıkmaması gerekir. Aksi takdirde, kesik atılmadan tedavi edileceği için ortaya çıkabilecek herhangi bir duruma müdahale etme şansı olmayacaktır.
Dikişsiz İmplant Tedavisi Nasıl Olur?
Dikişsiz implant tedavisinde diş hekimleri ilk olarak hasta bireyin şimdiki problemi ve durumu görebilmek için röntgen ve fotoğraf isteyebilir. Daha sonra elde ettiği görüntüler sonucunda cerrahi süreç planlanır. Çene kemiğinin durumunu görebilmek için diş hekimleri üç boyutlu görüntüler alarak hasta bileyim bu tedaviye uygun olup olmadığını araştırır. Ayrıca 3 boyutlu görseller yardımıyla implanttın yerleştirileceği bölge tam olarak belirlenerek ona göre hesaplamalar yapılır.
Hasta bireyim diş etini punch ile küçük bir delik açılarak implant deliğe yavaş yavaş dökülür. Daha sonra laboratuvar ortamında seramik ya da porselenden üretilen kromlar yerleştirilen İmplanta monte edilerek süreç tamamlanır. Tüm bu süreç yaklaşık olarak 5 ila 10 dakika arasında sürmektedir.
Dikişsiz İmplant Fiyatları
Dikişsiz implant fiyatları, kısa sürede tamamlanması ve tedavi sonrasında ortaya çıkabilecek komplikasyonları en aza düşürmesi nedeniyle uygun olsa da diğer implant tedavisine göre oldukça pahalıdır. Dikişsiz implant fiyatları hakkında kesin rakamlara ulaşmak isteyen bireyler diş hekimleri ile birebir iletişime geçmeleri gerekir. Çünkü fiyatlarının belirlenmesinde birçok farklı faktör göz önüne alınmaktadır. Bu durumda Dikişsiz implatın fiyatlarının sürekli olarak değişiklik göstermesine yol açar.