Diş estetiği yaptırmak için uygulanan yöntemler birbirinden farklıdır. Kişinin ağız ve diş yapısına göre belirlenen yöntemler arasında sıklıkla uygulanan yöntemler şunlardır;
Dişler, sosyal hayatı etkileyen önemli faktördür. Birine hitap ederken, bir yerde sohbet ederken dişlerin kötü veya bozuk görünmesi, estetikliği öldürür. Bu da hayatın çekilmez bir hal almasına neden olur. Hoş bir gülümseme, iletişimin daha sağlıklı kurulmasında son derece etkilidir. Bu nedenle doğuştan dişlerinde problem olmayanlar, ahenk içinde dizilmiş olanlar “çok şanslı” olarak tanımlanırlar. Fakat doğuştan veya farklı etkenlerden dolayı diş yapılarında problem olanlar da bu sorunu çözüme kavuşturabiliyorlar. Diş estetiği uygulaması ile dişler sıralı şekilde dizilebiliyor.
Sosyal hayatta daha etkili bir iletişim kurabilmek ve aynı zamanda karşınızdaki insan ile iletişim kurarken kötü bir izlenim bırakmamak için diş estetiği yaptırmanız son derece etkili olacak ve sizi bu tip olumsuz durumlardan koruyacaktır.
Dental implant, titanyumdan üretilmiş diş köküdür. Titanyum kullanılmasının nedeni insan vücudu ile kısa sürede uyum sağlayabilmesi ve ağızda farklı tatların oluşmasını engellemesidir. Diş estetiği uygulaması yapılırken genellikle tek diş eksikliklerinde uygulanan dental implant, komşu dişlerden herhangi bir şekilde destek alınmadan, çene kemiğine uygulanan implantlar yardımı ile yapılır. Çene kemiğine implantın uygulanmasından sonra 3 aylık bir süre içinde implantın tamamen oturması beklenir. Bu işlemden sonra dişlerin yapılma aşamasına geçilir. Dişlerin tasarımı ve kişinin estetik bir görünüme ulaşması için kişinin istekleri doğrultusunda işlem gerçekleştirilir. Bu işlem ortalama 3 ile 10 gün arasında tamamlanmaktadır.
Tek Seansta Diş Estetiği
Diş estetiği, eskisi gibi uzun süren bir uygulama değildir. Gelişen tıp dünyasının diş hekimlerine sunduğu olanak sayesinde, kişinin diş yapısı ve bozukluk durumuna bağlı olarak bazen tek seansta da diş estetiği tedavisi yapılabilmektedir.
Tek seansta Gülüş estetiği; Lamine Diş Kaplama (yaprak porselen uygulaması), tam seramik köprü uygulaması ve porselen dolgu uygulaması gibi işlemlerdir. Bu tip durumlarda, gelişmiş teknolojinin sunduğu kameralarla diş ölçüsü alındıktan sonra dijital kamera yardımı ile görüntü alınarak 3D olarak bilgisayar ortamına aktarılmaktadır. Dişin görünümü hasta ile doktor arasında kararlaştırıldıktan sonra yeni diş cihaz tarafından özel porselen bloklardan kazınarak işlem tamamlanmaktadır. Bu uygulama sayesinde diş bozukluğu sorunu yaşayan kişiler birden fazla seansa gerek kalmadan istedikleri sonuçlara tek seansla ulaşabiliyorlar.
Diş beyazlatma uygulaması
Dişlerin kötü görünmesine neden olan bir diğer durum ise dişlerin sararması veya orijinal rengini kaybetmesi durumudur. Bu tip durumlarda diş estetiği uygulamaları arasında yer alan diş beyazlatma uygulaması yapılmaktadır. Çay, sigara ve kahve gibi diş renginde sararmalara neden olan durumlar ve mikroskobik boşluklar dişlerin rengini kaybetmesine yani koyulaşmasına neden olmaktadır. Diş beyazlatma uygulamasında dişlere uygulanan preparatlar, dişlerin renk değiştirmesine neden olan durumları ortadan kaldırarak daha estetik ve güzel görünen dişlere sahip olmayı sağlar.
Diş beyazlatma zararlı mı?
Dişlerin rengine göre 1 veya daha fazla seans gerektirebilen diş beyazlatma uygulamasının dişlere herhangi bir zararı yoktur. Tüm bunların yanında özel teknikler sayesinde hastalar, evde kendi başlarına da diş beyazlatma uygulaması gerçekleştirebilmektedir.
Başarılı sonuçlar için randevu alın!.
Gülüş Estetiği uygulamalarında başarılı sonuçlara ulaşabilmenin en önemli yolu, doğru hekimi seçmektir. Alanında uzman ve uzun zamanların deneyimine sahip olan Akvadent uzmanları ile iletişime geçerek diş estetiği operasyonu hakkında detaylı bilgi alabilir, randevu oluşturabilirsiniz.