Yakuplu Mah. Hürriyet Bulv. No:1D Skyport Gülyapı Binası - Beylikdüzü /İstanbul
0850 303 74 74
endefr

Diş Estetiği Nasıl Yapılır

Tarih10 July 2024 13:47

Diş Estetiği Nasıl Yapılır?

Diş estetiği: Ağız ve diş yapısında, doğuştan gelen veya sonradan oluşan etmenler sonucunda estetik görünüşün bozulması ve buna istinaden yapılan müdahaleleri içermektedir.  Bu bozulmalar arasında ortodontik problemler, çapraşık dişler, çene uyumsuzlukları ve çeşitli dişsel bozukluklar yer almaktadır.

Diş estetiği tıpkı ağız ve diş sağlığı gibi ciddi bir gerekliliktir. Zira kişinin kendine güveni ve dolaylı olarak yaptığı hemen her şey gülüşüyle doğrudan alakalıdır. Gülüşüne güvenemeyen bir kişinin kendine güvenmesi de haliyle mümkün değildir. Bu sebeple diş estetiği hastalara aslında sağlıklı bir gülüş ve sağlıklı bir gelecek sağlamayı hedefliyor. Peki bunu nasıl sağlıyor? Diş estetiği nasıl yapılır sorusunun yanıtını beraber inceleyelim.

 

Gülüş Tasarımı

Ağız ve diş yapısının genel görünüşünden veya gülüşünden memnun olmadığı için kliniğe gelen hastalara yapılan işlemler şu şekilde sıralanabilir:

  1. Muayene ve tanılama süreci.

    Diş estetiği talebiyle kliniğe müracaat eden hastalar için ilk adım her zaman muayene ve tanılama olmalıdır. Hastanın ilk muayenesi diş hekimi tarafından yapılır. Klinik muayene olarak da adlandırılan bu süreçte diş hekimi hastanın diş ve ağız yapısını bizzat inceler ve bulguları gözlemler.

Klinik muayenenin ardından radyolojik muayene aşamasına geçilir. Bu aşamada diş hekimi hastanın tüm ağız röntgenini ister ve radyoloji sonuçları eşliğinde ikinci bir muayene yapılır. Bu incelemenin ardından hastanın üst ve alt çene profil ölçüleri alınır. Alınan ölçüler neticesinde hastanın genel ağız yapısına ilişkin var olan durum ve hedeflenen durum belirlenir.  Bu belirlemelerin ardından ikinci adıma geçilebilir.

  1. Problemli yapıların tedavisi için planlama süreci.

    Birinci aşamada elde edilen veriler doğrultusunda hasta ile beraber sorunlu bölgeler tek tek incelenir. Diş hekimi düzeltilmesi gerektiğini düşündüğü yapıları hasta ile paylaşır. Her bir sorun için tedavi önerileri dile getirilir. Bu süreçte gerekirse (hastanın ağız ve diş yapısı gerektirirse) farklı alanlardaki hekimlerden fikir alınabilir. Hastanın ve diş hekiminin ortak kararları doğrultusunda diş estetiği planı belirlenir ve tedavinin yol haritası çizilir.

  2. Lamine Diş BeylikdüzüTedavi aşaması.

    Tanılamanın yapılması ve tedavi planının hazırlanması ile hasta tedavi aşamasına hazır hale gelir. Hastanın yaşadığı problemler göz önünde bulundurularak diş hekimi pek çok tedaviden uygun olan birini veya birkaçını seçer ve diş estetiği tedavisi bu çerçevede ilerler. Diş hekimlerinin diş estetiği nasıl yapılır sorusuna yanıt olarak sunduğu bazı yöntemler şu şekilde sıralanabilir:

    1. Diş telleri ve braketler ile çapraşık dişlerin düzeltilmesi,
    2. Tamamen kaybedilmeyen fakat yapısal bozukluklar gözlenen (yarım kırıklar, dişler arasındaki aralıkların fazla olması vb.) dişler için dolgu yapılması,
    3. Çene ve damak yarıklarının cerrahi tedavisi,
    4. Eksik dişlerin çeşitli protez yöntemleri ile tamamlanması.
    5. Sararmış dişlerin beyazlatılması,
5/5 - (3 votes)
Comments

No comments yet. You can be the first filling the form below.

Make a Comment

Hemen Arayın

0850 303 74 74

Bilgi Alın

×

    Bilgi Al

    Bilgi Alın

    Whatsapp

    Whatsapp