Yakuplu Mah. Hürriyet Bulv. No:1D Skyport Gülyapı Binası - Beylikdüzü /İstanbul
0850 303 74 74
endefr

Diş Eti İltihabının Yol Açabileceği Diğer Hastalıklar

Diş eti iltihabı birçok farklı nedenden dolayı ortaya çıkabilir. Bu iltihaplanmalar sadece ağız ve diş sağlığınızı değil genel vücut sağlığınızı da tehlike sokar. Bu nedenle diş eti iltihabı son derece önemli ve vaktinde tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Durumun ciddiyetini diş eti iltihabının yol açabileceği diğer hasatlıklar hakkında bilgiler vererek sizlere anlatma ya çalışacağız.

Tarih10 July 2024 13:50

Ağız ve diş sağlığımızın ne kadar önemli olduğu ve bunun için ağız ve diş hijyenine dikkat etmemiz gerektiği herkes tarafından bilinen bir şeydir. Ancak bazı insanlar bu durumun farkında olsa bile ağız, diş sağlığına ve bakımına gereken özeni göstermemektedirler. Bu durumda ağız ve dişlerimizde birçok farklı rahatsızlığın ortaya çıkmasına yol açmaktadır. Bunlardan bir tanesi de diş eti iltihabıdır. Diş eti iltihabı hem ağız ve diş sağlığımızı hem de genel vücut sağlığımızı tehlikeye sokmaktadır. Diş eti iltihabının hangi rahatsızlıkları yol açtığını bilmek ve ne gibi sorunlar oluşturacağına vakıf olmak, belki ağız ve diş bakımına gereken önemi vermenize yardımcı olabilir. Bu nedenle sizlere diş eti iltihabının yol açabileceği hastalıkları şu şekilde sıraladık.

Diş Eti İltihabı Kalp Rahatsızlıklarına Neden Olabilir

Diş Eti İltihabıDiş eti hastalıklarıyla kalp rahatsızlıkları arasında henüz doğrudan bir bağlantı var denmesi doğru olmayabilir. Ancak geçmişten beri yapılan araştırmalar sonucunda elde edilen verilere göre kolesterolün getirmiş olduğu olumsuzluklar nedeniyle diş eti iltihaplarının ortaya çıkabileceği saptanmıştır. Diş eti iltihabıyla karşı karşıya olan bireylerin ağız sağlığını ve kalp damar sağlığını tehlikeye attığı ifade edilmektedir. Ayrıca hem kalp rahatsızlıklarının hem de diş eti iltihaplarının nedenleri arasında ortak etkenler yer almaktadır. Bunlara, hareketsiz yaşam, fazla kilo, tansiyon problemleri, düzensiz ve sağlıksız beslenme gibi durumlar örnek olarak verilebilir. Bu nedenle kalp rahatsızlıklarıyla ve diş eti iltihabı durumuyla karşılaşmamak için ağız ve diş bakımınızı düzenli olarak gerçekleştirmeli, sağlıklı ve doğru beslenmeli, spor yapmalısınız.

Diş Eti İltihabı Eklem İltihaplanmalarına Yol Açabilir

Diş Eti İltihabı TedavisiDiş eti iltihabının durumuna göre dişlerinizi kaybetmeniz olası bir durumdur. Diş kaybına yol açacak kadar ilerlemiş olan diş eti iltihaplanmaları, eklem iltihaplanmalarının habercisi olabilir. Diş eti iltihabından dolayı ne kadar fazla diş kaybederseniz, eklem iltihabıyla karşı karşıya kalma ihtimaliniz o kadar yüksektir. Eklem iltihaplanmaları akut hale gelmeden tedavi edilmesi gerekir. Bu nedenle de diş eti iltihaplanmalarınızı tedavi ettirmeniz gerekir. Aksi taktirde diş eti iltihabı, eklem iltihaplanmalarına yol açabilir ve daha da ciddi problemlerle ve sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu nedenle diş eti iltihabıyla karşı karşıyaysanız biran önce diş hekimlerine başvurarak erken tedavi sayesinde tüm bu durumlar ortaya çıkmadan önleyebilirsiniz.

Diş Eti İltihabı Alzheimer Hastalığına Neden Olabilir

Diş Eti İltihabı NedenleriAlzheimer ile diş eti iltihabı arasında bir bağlantı kurmak imkansız gibi görünebilir. Fakat yapılan araştırmalar sonucunda, diş eti iltihaplarının Alzheimer hastalığındaki süreci hızlandırmakta ve durumun daha kötüye gitmesine yol açtığı ifade edilmektedir.

Diş Eti İltihabını Önlemek ve Bahsedilen Rahatsızlıkları Yol Açmasını Engellemek İçin Neler Yapılabilir

Ağız ve diş rahatsızlıklarının neredeyse tamamında olduğu gibi diş eti iltihabı oluşumunu engellemek içinde ağız ve diş bakımınızı gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Ancak ağız ve diş sağlığınızı gerçekleştirirken sadece dişlerinizi fırçalamanız yeterli değildir. Çünkü diş fırçaların ulaşamadığı yerlere yerleşen yemek parçacıkları bakterilere ve iltihaplanmalara yol açabilir. Bu nedenle dişlerinizi fırçaladıktan sonra diş ipleri yardımıyla diş fırçasının uzanamadığı bölgelerdeki yemek parçacıklarını da temizlemelisiniz. Ayrıca ağız gargaralarıyla ağız içinde çeşitli bölgelere yayılan bakterileri temizlemelisiniz. Tüm bunlara ek olarak diş hekimlerine rutin kontrollere giderek ağız ve diş sağlığınızı kontrol ettirmelisiniz.

5/5 - (1 vote)
Comments

No comments yet. You can be the first filling the form below.

Make a Comment

Hemen Arayın

0850 303 74 74

Bilgi Alın

×

    Bilgi Al

    Bilgi Alın

    Whatsapp

    Whatsapp