Yakuplu Mah. Hürriyet Bulv. No:1D Skyport Gülyapı Binası - Beylikdüzü /İstanbul
0850 303 74 74
endefr

Diş Eti Şişmesi Nedir? Diş Eti Şişmesi Tedavisi Nasıl Olur?

Diş ve diş kemiğini birleştiren ve dişlerin etrafını çeviren sağlam ve pembe renkli doklara Diş Eti denir. Diş etleri dişlerin köklerini çevrelediği için birçok kan damarlarına sahiplerdir. Bu nedenle diş etlerinde meydana gelebilecek herhangi bir sorun Diş Eti Şişmesi rahatsızlığına yol açabilir.

Tarih11 February 2021 12:39

Diş Eti Şişmesi genellikle dişlerle diş etlerinin kesiştiği noktalarda meydana gelir. Diş etlerinde meydana gelen şişmeler, dişlerin hassaslaşmasına ve ağrılara yol açabilir. Bu gibi durumlarda konuşma, yeme içme ve ağız hareketleri sırasında oldukça rahatsız edici bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz.  Diş etlerinizde meydana gelen rahatsızlıkların hayatınızın akışını olumsuz etkilememesi için kliniklere başvurarak uzman hekimlerden tedavi hizmeti alabilirsiniz.

Ağız ve diş hijyenine önem verilmediği için ağız ve dişlerde meydana gelen iltihaplanmalar diş etlerinde şişmelere yol açabilir. Bu şişmelere günlük yaşamınızı zorlaştırabilecek durumda olabileceği gibi günlük yaşamınızı etkilemeyecek hafiflikte de olabilir. Bu nedenle diş etlerinizde bir rahatsızlık oluşmasını istemiyorsanız ağız ve diş hijyeninize önem vermeniz gerekir.

Diş Eti Şişmesi Belirtileri Nelerdir?

Diş eti şişmesi ağız ve diş sağlığı alanında yaygın olarak görülen bir rahatsızlıktır. Diş eti şişmesi neredeyse tüm insanlarda aynı belirtilerle ortaya çıkar. Bu belirtilerin en yaygın olanları şunlardır.

  • Diş etlerinizde kızarmalar meydana geliyorsa
  • Dişlerinizde ağrılar meydana gelerek sizleri rahatsız ediyorsa
  • Yemek yerken ya da ağız hareketleri esnasında zorlanıyorsanız
  • Sıcak ve soğuk besinlere olan hassasiyetinizin derecesi artmışsa
  • Diş etlerinizde kanamalar oluşuyorsa
  • Ağız içinizde iltihaplanmalar görülüyorsa

Diş etlerinizde şişme meydana gelebilir. Diş etlerinizdeki şişmeler genellikle birkaç gün sonra kendiliğin kaybolabilir. Ancak diş eti şişmeniz bir haftadan daha uzun bir süredir varsa kesinlikle bir uzman hekime başvurmanız gerekir.

Diş Eti Şişmesi Neden Olur?

Diş etlerinde meydana gelen şişmelerin birden fazla nedeni vardır. Bunların en önemlisi ağızın ve dişlerin temizliğine ve bakımına gereken önemin verilmemesidir. Ağız ve dişlerinizin temizliği düzenli ve doğru bir şekilde yapmadığınız taktirde dişlerinizdeki artıklar bakteri oluşumuna yol açacaktır. Bakterilerin temizliği yapılmadığı taktirde dişlerde tartar ve plak oluşumu kaçınılmaz hale gelecektir. Diş tartarları ve plaklar ilerleyen süreçlerde diş etlerine zarar vererek diş etlerinin şişmesine yol açabilir.

Gebelik durumunda diş eti şişmesi sorunu ufak bir ihtimal de olsa meydana gelebilir. Gebelikte değişen hormonlar diş eti rahatsızlıklarına davetiye çıkarabilir. Ancak bu durumla karşı karşıya kalmamak çok basittir. Hamilelik döneminde diş etlerinizde bir problemle karşılaşmamak istiyorsanız ağız ve diş temizliğinizi özenli ve doğru bir şekilde yapmanız yeterli olacaktır.

Diş eti şişmesinin nedenlerinden bir diğeri ise yetersiz beslenmedir. Vücuda alınması gereken B ve C vitaminlerinin yetersiz beslenme nedeniyle vücuda alınamaması diş eti problemlerini yol açabilir. Dişlerinizde ve ağız içinizde biriken bakteriler, mantarlar ve virüsler diş etlerinize zarar vererek diş eti şişmesine yol açabilir. Ayrıca dişlerinizde oluşan çürüklerin etrafındaki diş etlerinde de şişmeler oluşabilir.

Diş Eti Şişmesi Tedavisi Nasıl Olur?

Diş etlerinde meydana gelen şişmeler bir hafta ya da daha uzun bir süredir varsa ve hayla şişlikler inmemişse kliniklere başvurarak Diş Eti Şişmesi Tedavisi için yardım alabilirsiniz. Tedavi sırasında ilk olarak şişliğin nedeni araştırılır. Daha sonra rahatsızlık tedavi edilir ve diş etlerinde şişmelerin inmesi için ağız ve diş temizliği yapılır. Gerek görülürse uzman hekimler sizlere reçeteyle ilaç verebilirler.

Dişlerinizdeki şişmeler hafifse ve sizleri rahatsız etmiyorsa evde yapabileceğiniz birkaç yöntem şişliğin inmesi için yeterli olacaktır. Diş Eti Şişmesine Ne İyi Gelir? Sorusunu şu şekilde cevaplayabiliriz.

  • İltihaplanmaların temizliği için ağız gargaraları
  • Dişlerinizi düzenli ve doğru bir şekilde günde en az 2 kez fırçalamak
  • Diş ipi kullanımı
  • Dilin temizliğine gereken önemim verilmesi
  • Tuzlu su karışımıyla gargara yapmak
5/5 - (1 vote)
Comments

No comments yet. You can be the first filling the form below.

Make a Comment

Hemen Arayın

0850 303 74 74

Bilgi Alın

×

    Bilgi Al

    Bilgi Alın

    Whatsapp

    Whatsapp