Diş eti protezi doğrudan diş eti çekilmelerinin önüne geçmekte ve oluşan kötü görüntünün yerini daha sağlıklı bir diş eti görüntüsünün almasını sağlamaktadır. Bu nedenle diş eti hastalıklarında çok sık kullanılan bir yöntem olarak bilinmektedir.
Diş eti hastalıklarının ilk aşamalarında yapılan önleyici tedaviler ise öncelikle hastalığa neden olan faktörlerin ortadan kaldırılmasıdır. Bu sayede diş eti çekilmelerinde ilerleme olması da engellenmiş olmaktadır. Tedavi ücretleri hakkında bilgi almak için Diş eti tedavi fiyatları makalemizi incelemenizi öneririz.
Diş Eti Tedavisi Sonrasında Neler Yapılmalıdır?
Diş eti tedavisi sonrasında yapılması gerekenler şu şekilde önerilmektedir:
- Öncelikli olarak tedavi sonrasında diş hekiminin belirlediği aralıklarda muayenelere gidilmesi tedavinin ilerleyişi açısından oldukça önemlidir.
- Tedavi sonrasında anestezinin olası etkilerine karşı hastaneden yalnız çıkılmaması önerilmektedir.
- Diş etlerine yapılan protezlerin diş yapısı ile uyumu sağlanana kadar mümkün olduğunca sert gıdalarda ya da aşırı sıcak ve soğuk hassasiyet gösterilecek ürünlerden uzak durulması gerekmektedir.
- Diş eti protezinin sağlıklı bir biçimde kullanılabilmesi için ağız bakımı konusunda da dikkatli olunması gerekmekte, en yumuşak fırçalar ile doğru yöntemler uygulanarak dişlerin fırçalanması önerilmektedir.
Diş Eti Hastalıkları Neden Olur?
Diş eti hastalıklarının nedenleri yapılacak olan diş eti tedavisi yöntemlerinin öncesindeki kontrol aşaması olarak bilinmektedir. Diş eti hastalığına neden olan şu faktörlerin ortadan kaldırılması ile tedaviye de hazırlık sağlanmış olmaktadır:
- Ağız ve diş yapısına uygun olmayan diş fırçalarını kullanarak diş etinde hasar oluşturmak
- Çok fazla sıcak, soğuk ya da asitli içecekler tüketerek o bölgedeki hassas yapının zarar görmesi
- Biyolojik faktörlere bağlı olarak aile üyeleri içerisinde diş eti hastalıklarının olması
- Ağız bakımının hiç yapılmaması ya da çok uzun aralıklarla seyrek bir biçimde yapılması
- Diş yapısının diziliminde problem olması, üst üste gelen dişlerin olması
Diş Eti Hastalıkları Belirtileri Nelerdir?
Diş eti hastalıklarının belirtileri ilk olarak görüntüde oluşan değişikliklerdir. Dişlerin kök kısmında, diş eti bölümünde birikmekte olan sarı lekeler ya da diş kökünün koyu renkli görüntüsünün oluşması diş eti hastalıklarının ortaya çıktığını göstermektedir.
Diş eti hastalıkları aynı zamanda dişlerde çürük olmamasına rağmen hassaslaşması, özellikle sıcaklık durumlarında çok ciddi oranlarda sızlama olması gibi işaretlerle de anlaşılması mümkün olmaktadır.
Diş eti hastalıkları bazı durumlarda ise farklı bir diş nedeniyle yapılan ağız içi muayenelerde anlaşılabilmektedir. Bu nedenle erken teşhis ve tedavi için diş etlerinin dikkatli bir biçimde kontrol edilmesi adına düzenli olarak diş hekimine başvurulması gerektiği önerilmektedir.
Diş Eti Hastalıkları Hangi Sorunlara Neden Olur?
Diş eti hastalıklarının neden olduğu sorunlar ilk olarak diş yapısında oluşan kötü görüntülerdir. Özellikle dişlerin görünen kısımlarında ön dişlerde oluşan diş eti çekilmeleri, dişlerde kirli ve kara bir görüntünün oluşmasına neden olmaktadır.
Diş eti hastalıkları aynı zamanda dişlerde daha fazla çürüme olmasına da neden olabilmektedir. Diş köklerinin görünen bir alana geçmesi, hassasiyetleri ile uyum sağlamayacağından dişlerin daha hızlı çürümesine neden olabilmektedir.
Diş eti hastalıkları, ağız içerisinde kronik ve rahatsız edici bir kokunun oluşmasına da neden olabilmektedir. Çürükler nedeniyle oluşan bu kokuların dişlerin fırçalanmasıyla giderilmesi mümkün olmayacağından mutlaka tedavi edilmelidir.
Diş eti tedavisi desteğine başlamadan önce ağız içi bakımların düzenli yapılması ve tedavi sonrasında da bu bakımların sürdürülmesi, diş eti hastalıklarının büyük ölçüde giderilmesini sağlayacaktır.