Kemik Grefti, genellikle implant tedavileri yaptıracak kişilerin, çene kemiğinde problemler olan insanlar için uygulanmakta olan bir prosedürdür. Bu prosedürde genellikle diş eti problemleri ve kemik kaybından dolayı ortaya çıkan problemlerin tedavisi için başvurulmaktadır.
Kemik Grefti Tedavisi Nasıl Yapılır?
Diş hekimleri genellikle kemik tozu tedavisinde otojen kemik grefti tedavisi yoluna başvurmaktadırlar. Bu tedavi, hasta bireylerin ağız içerisinde yer alan sağlıklı dokularından parçalar alınarak hasta bölgeye transfer edilmesiyle gerçekleştirilir. Alınan dokular hastanın kendi dokusu olduğu için hiçbir olumsuz durumla karşı karşıya kalınmaz. Otojen Kemik Grefti, implant tedavisinde gerekli olan çene kemiği düzeyi yeterli değilse başvurulan bir yöntemdir.
Kemik Grefti tedavisi lokal anestezi altında gerçekleşir. Hastanın durumuna göre gerekirse sedasyon uygulamalarına başvurulabilir. Kemik grefti tedavisinden yararlanacak olan bireylerde kronik rahatsızlıklar mevcutsa prosedür ona göre şekillenir. Bu prosedür ufak bir alana uygulanacaksa aynı gün içerisinde implant tedavisi de gerçekleştirilebilir.
Kemik grefti operasyonundan sonra, işlem gören bölgelerde şişlikler oluşabilir. Diş hekimlerinin sizlere önereceği çeşitli reçeteli ilaçları kullanarak bu şişkinlikleri ve çeşitli ağrıları atlatabilirsiniz. İyileşme süresince greftleme uygulanan alanın temizliğine ve hijyenine gerek önemi göstermeniz gereklidir. Aksi taktirde enfeksiyon kapmanıza ve diğer diş problemlerinin ortaya çıkmasına yol açabilir. Bu tedavi genellikle hastanın 3 ay içerisinde gerekli olan kemik yoğunluğuna ulaşmasına yardımcı olur ve bu şekilde implant tedavisine başlanabilir.
İmplant tedavisi yaptırmadan önce uzman diş hekimleri, ağız ve diş sağlığınız için ayrıntılı bir şekilde sizleri muayene edecektir. Bu muayene esnasında çene kemiğinizin yapısını inceleyerek kemik grefti prosedürünün gerekli olup olmadığına karar verecektir. Muayeneler sonrasında vardığı sonuca göre sizler için bir tedavi süreci planlayacaktır. Bu planlama hakkında sizlere açıklamalar yapacaktır ve sizlerin görüşleri doğrultusunda tedavi sürecine başlanacaktır.
İmplant Tedavilerinde Ne Zaman Kemik Grefti Tedavisine Başvurulur?
İmplant tedavisiyle, herhangi bir nedenden dolayı kaybettiğiniz dişlerinin yerini doldurabilirsiniz. İmplant tedavisinde, implant sağlam çene kemiği yapısına vidalanır ve üzerine protez diş yerleştirilir. Ancak bu işlemin gerçekleştirilebilmesi için çene kemiğinin yeterli seviyelerde ve sağlam olması gerekir. İmplant işleminin uygulanacağı bölgedeki dişi uzun bir zaman önce kaybetmişseniz, o bölgedeki çene kemiğinde zayıflamalar ve kayıplar yaşanmış olabilir. Bu özelliklerdeki bir çene kemiğine implant tedavisi uygulanamaz. İmplant tedavisinden yararlanabilmek içinse çene kemiğinizi yeterli seviyelere ve sağlamlığa çıkartmanız gerekir. Kemik Grefti tedavisiyle çene kemiğinizi yeterli seviyelere ve sağlamlığı getirebilirsiniz.
İmplant tedavisini yaptırmak için kemik greftine ihtiyaç duyulursa, tedavinin süreci uzayabilir. Ancak İmplant tedavisi için kemik grefti operasyonu yaptırmanız gerekliyse bu işlemi kesinlikle yaptırmanızı tavsiye ederiz. Aksi taktirde taktıracağınız implantlar sağlam olmayacaktır.
Kemik Grefti Fiyatı Ne Kadar?
Kemik Grefti Fiyatı, greftleme uygulanacak alanın genişliğine göre farklılık göstermektedir. Ancak tek diş alanı için genellikle fiyatlar 400 – 1.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Sahip olduğunuz sigorta, implant tedavilerinin masrafını karşılamayabilir. Ancak bazı kemik grefti tedavilerinin fiyatını sigorta karşılamaktadır. Bu şekilde kemik grefti fiyatı sigortanız tarafından ödenebilir.