Yakuplu Mah. Hürriyet Bulv. No:1D Skyport Gülyapı Binası - Beylikdüzü /İstanbul
0850 303 74 74
endefr

Sinüs Lifting Nedir? Sinüs Lifting Nasıl Yapılır?

Sinüs Lifting, sinüs yükseltme ya da sinüs kaldırma olarak bilinen bir tedavi türüdür. Sinüs Lifting Nedir? Sinüs Lifting Tedavisi Nasıl Yapılır? Gibi soruların cevaplarına ulaşabilmek için makalemizi inceleyebilirsiniz.

Tarih10 July 2024 13:07

Sinüs Lifting, genellikle lokal anestezi ile diş hekimleri tarafından diş koltuğunda uygulanan bir tedavi yöntemidir. Üst çene ve azı dişlerimizin üst kısmında maksiler sinüs boşlukları yer almaktadır. Bu boşluklar genellikle çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkan diş kayıpları sonucunda aşağı doğru sarkar ve kemik hacminde kayıplar oluşmasına neden olur. Sinüs tabanında meydana gelen çökmeler, diş kaybını giderebilmek için uygulanacak olan implant tedavisinin başarılı bir şekilde uygulanmasına engel olabilir. Bu nedenle de Sinüs kaldırma tedavisine gerek duyulmaktadır.

Azı dişlerimizin üst kısmında yer alan maksiler sinüsler oldukça önemli görevlere sahiptir. Bu sinüsler sesin oluşumunu ve kafa ağırlığının azalmasına yardımcı olur. Çeşitli nedenlerden dolayı çekilen dişlerin ya da farklı nedenlerden dolayı kaybedilen dişlerin bulunduğu bölgedeki kemiklerde erimeler meydana gelir. Bu durumda sinüs duvarı ile kemik tepesinin birbirlerine yaklaşmasına yol açar. Bu yakınlaşma diş kaybını gidermek için uygulanacak olan İmplant tedavisinin başarılı bir şekilde gerçekleşmemesine yol açar. İmplant tedavisinin başarılı sonuçlar verilmesi için ilk olarak implant tedavisinden önce Sinüs Lifting yani Sinüs Kaldırma işlemine başvurulur.

Sinüs Lifting Tedavisi Nasıl Yapılır?

Sinüs Lifting tedavisi Açık ve Kapalı Sinüs Kaldırma yöntemi olarak ikiye ayrılır. Açık Sinüs kaldırma yöntemine, kemik yüksekliğinin 3 – 4 mm ve altında olduğunu durumlarda başvurulur. Bu yöntemde daha fazla kemik oluşması için çaba gösterilir. Kapalı Sinüs kaldırma işlemi 5 mm ve daha fazla yükseklikte bir boşluk varsa uygulanmaktadır. Bu işlem sonucunda implant tedavisine başlanabilir ve diş kaybı ortadan kaldırılabilir.

Açık Sinüs Kaldırma İşlemi Nasıl Yapılır?

Genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirilen açık sinüs kaldırma işlemi, diş hekimleri tarafından diş koltuğunda gerçekleştirilir. Kaldırılacak olan sinüs bölgesine ağız içinde o bölgeye diş etlerinde açılan bir pencere ile ulaşılır. Daha sonra gerekli görülen seviyeye kadar sinüsler kaldırılır. Kaldırılan bölgeye greftleme ya da kemik tozu ile dolum yapılarak işlem tamamlanır. Bu işlem genellikle 45 dakika ile 1 saat arasında bir sürede tamamlanmaktadır.  Lokal anestezi altında gerçekleştirildiği için hiçbir şekilde ağrı ya da sızı hissetmezsiniz.

Kapalı Sinüs Kaldırma İşlemi Nasıl Yapılır?

Kapalı Sinüs Lifting işlemini, osteotom adı verilen özel diş tedavisi aletleri kullanılarak lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Bu işlemde özel aletler sayesinde sinüs tabanı kırılır ve sinüsler yükseltilir. Oluşan boşluklara açık sinüs kaldırma işleminde olduğu gibi kemik tozu ilave edilerek grefleme işlemi gerçekleştirilir.

Gelişen teknoloji sayesinde bu işlemde kullanılan özel aletler oldukça etkili ve olumlu sonuçlar vermesi nedeniyle başarılı tedaviler uygulanmaktadır. Kapalı sinüs yükseltme işlemi tamamlandıktan sonra implant  tedavisi gibi çeşitli tedavi yöntemlerle kaybettiğiniz dişlerinize geri kavuşabilirsiniz.

Sinüs Lifting Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

Sinüs lifting tedavisinin başarılı olması ve dişlerinize yeniden kavuşabilmek için dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Bu hususları şu şekilde özetleyebiliriz.

  • Sinüs kaldırma işlemi diğer ağız ve diş rahatsızlıklarına göre daha komplike bir işlem olduğundan tedavi sonrasında daha ağız ve diş bakımınıza daha çok özen göstermelisiniz.
  • Tedaviden sonraki ilk 10 gün kesinlikle sigara kullanmamalısınız.
  • Sizleri öksürtecek ya da hapşırmanıza neden olacak şeylere dikkat etmelisiniz. Öksürme ve hapşırma sırasında kesinlikle ağzınızı kapatmamalısınız.
  • Tedaviden sonraki ilk birkaç hafta futbol, basketbol, ağır hareket gerektiren sporlardan kaçınmalısınız.
  • Tedaviden sonraki ilk 24 saat içinde kesinlikle tükürmemelisiniz.
  • Ağız ve diş hijyenine gerekli önemi vermelisiniz.
5/5 - (1 vote)
Comments

No comments yet. You can be the first filling the form below.

Make a Comment

Hemen Arayın

0850 303 74 74

Bilgi Alın

×

    Bilgi Al

    Bilgi Alın

    Whatsapp

    Whatsapp